Poker coaching

 

En av de viktigaste begreppen i poker gäller hand intervall. Enkelt uttryckt handlar det om att uppskatta vad våra motståndare kan ha, och sedan agera därefter. Dess ganska vanligt för folk som inte haft poker coaching, dvs typiska amatör / nybörjare, att bara tänka på sin egen hand, och inte fundera över vad deras motståndare kan ha. Eller de spelare som hela tiden gnälla över hur deras AK förlorade mot 74 på en K74 flopp. Förstå sidan intervallen är tillämplig på båda.

Använda ett exempel, låt säga att vi har KQ, per poker starthand regler, är detta en hand kommer vi att spela. N / b KQ är en bra hand, men absolut inte den starkaste av händer vi kan handläggas. Ändå låter se var vi rättvist när vi tänker på en i denna hand mot en dålig motståndare som spelar för många poker händer.

Vi tar upp KQ på knappen, och den stackars spelare (som spelar för många händer) samtal i stora mörken.

Så hur gör vi mässa i handen (innan vi ens kommer till floppen)? Tja, kan överväga att våra motståndare sortiment.

Han kan ringa med följande:

Ax händer, dvs A2-AK, vi är ungefär en 60/40 underdog på dessa händer (AK har oss krossad, men resten bara är lite efter)

KX händer, dvs K2-KJ, vi dominerar dessa händer och är 80/20 favorit.

QX händer, vi är 60/40 favoriter.

Små anslutningar, t.ex. 67, 45, 89, vi är 65/35 favoriter.

Låga par är vi 50/50.

QQ och KK är osannolika (fullständig har en K och Q så mindre kombinationer vänster).

AA är mycket sällsynt, u är 80/20 svagare, men detta är bara en hand.

Plus om skurken är riktigt dålig, kan han visa sig med 85, J3, T2 etc, återigen, jämfört med dessa händer är vi 65/35 faves.

Så, vad betyder det? väl, genom att följa poker starthänder, i genomsnitt, du kommer att vinna potten / ligga före cirka 65% av tiden. Dvs när vi ser floppen är ca vi före 65% av tiden. Den mesta tiden bör vi vinna handen, även om du inte är den bästa spelaren i världen, med hjälp av en startign händer diagram, har du lagt dig i en vinnande position.

Är detta en stor sak? och ja! låt säga du spelar 10 händer, var och en för $ 10. Statistiskt kommer du vinna $ 65 och förlorar $ 35. Så i 10 händer, vi vann $ 30. Det är verkligen isnt rocket science! Bara enkla pokerregler.

Så är ni nu att din AK fick just knäckt vid 74? Nej – eftersom du nu vet att spelaren kommer att göra dig rik!

Kom ihåg poker är ett långsiktigt spel, och med tiden kommer dessa dåliga spelare förlorar. Det är en statistisk säkerhet. Som per definition innebär att du kommer att vinna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *